top of page

Nedläggning av Saltängens skola uppskjuten igen

Rektor meddelade igår 2 november att den planerade nedläggningen av Saltängens skola och flytt av eleverna till Duvnäs skola ska genomföras först till sommaren 2024. I samband med detta konstaterar man att ventilationen på Duvnäs skola ska byggas om, att det ska göras nya radonmätningar eftersom ett utrymme som tidigare varit bibliotek, men i framtiden ska användas som arbetsrum för lärarna (gissningsvis eftersom det som hittills varit lärarnas arbetsrum ska bli klassrum), i tidigare mätning uppvisat oacceptabelt höga radonvärden.


Man meddelar även att den tidigare vaktmästarbostaden vid Duvnäs skola ska rivas, vilket möjliggör att utöka skolgården och anlägga en ytterligare ingång till skolan från gatan, norr om den befintliga. Allt detta är goda nyheter för de föräldrar som engagerat sig i skolfrågan. Det märkliga i situationen är att viktiga frågor som de ovan nämnda inte hade beretts innan man fattade beslutet om nedläggningen/flytten.


AnsvarNacka erfar att styrande politiker har hjälpt skolledningen och Välfärd Skola att komma till slutsatserna att det behövs en bättre skolgård, vettiga radonmätningar och fungerande ventilation, och att man därför behöver skjuta upp nedläggningen/flytten. Detta är skolans föräldrar tacksamma för. Om poltitikerna nu inte är beredda att ta ansvar för det faktiska beslutet, är det positivt att man åtminstone tar någon nivå av ansvar för barnens och lärarnas situation på skolan, även om detta ansvarstagande görs "bakom skynket".




Comments


Andra inlägg

bottom of page